Nicole Löv - Författare
RSS

Senaste inläggen

Titeln klar! Ett mörkt förflutet
Inte mycket tid alls...
När det går trögt...
Det är de små stunderna som gör det
VAB och ingen tid...

Kategorier

Boksläpp
författarvardag
drivs av

En skrivande vardag

När det går trögt...

Det finns nog inget värre för en författare än när orden inte kommer...
Så har jag det ofta mellan intensiva skrivperioder. Det finns dagar då orden flödar men dessa följs alltid av dagar då allt står still. Och frustrationen som kommer med det gör det långt ifrån lättare.
Nu ska jag kanske inte säga att orden inte kommer, för sätter jag mig bara vid datorn så kommer de visst. Grejen är bara den att vardagen har en tendens att komma emellan. Det finns alltid något som måste göras, mat måste handlas, och sedan var det ju städ och tvätt också... 
När jag väl har en stund över på kvällen orkar jag helt enkelt inte. 
Istället går det runt i huvudet på mig dagar och nätter, varför skrev jag inte idag heller? Men jag hade ju en så himla bra tanke som jag aldrig fick ner eftersom jag var för trött när jag väl kunde sätta mig? Varför gick jag och la mig istället för att sitta en timme och skriva? Men även om alla dessa frågor är upphov till frustration så har de ett svar: Livet och familjen. Det blir inte alltid som man vill. Och varje kväll då jag borde kunna sitta och skriva som så många andra har jag en liten son som gärna vaknar en till två gånger i timmen och ska nattas om. Det är ju inte särskilt optimalt för skrivandet.
När man är mitt i en scen vaknar lillen och då ska man ligga i sängen kanske en tjugo minuter. Och samtidigt som man kämpar så innerligt med att inte somna trots att tröttheten är överväldigande så glömmer man istället bort scenen man höll på med och när man kommer tillbaka är det inte alls samma känsla och det blir bara skit. 
På morgonen är det inte heller tal om att sätta sig och skriva, eftersom barnen vaknar runt fem... Och de få gånger man vaknar först och tänker borde jag? Då kommer man på att nej det borde jag inte. För går jag upp och skriver vaknar garanterat barnen efter två minuter eftersom de känner att jag inte längre ligger bredvid i sängen.

Så kan vardagen se ut och det kommer den nog att göra ett tag framöver. Och ja, jag försöker fortfarande "acceptera läget" eller åtminstone komma på en lösning på skrivandet...13 kommentarer på När det går trögt...:

Kommentarer RSS
Slattery on den 25 februari 2017 12:16
I must thank you for the efforts you have put in penning this website. I really hope to check out the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own blog now ;)
Svara på kommentar


Hansford on den 5 mars 2017 19:31
If you are going for finest contents like me, simply pay a visit this web site every day because it offers feature contents, thanks
Svara på kommentar


Baca on den 18 mars 2017 11:44
Appreciating the time and effort you put into your website and in depth information you provide. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same old rehashed information. Excellent read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.
Svara på kommentar


Noack on den 22 mars 2017 02:59
Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am encountering problems with your RSS. I don't know the reason why I can't subscribe to it. Is there anybody else having identical RSS issues? Anyone that knows the solution will you kindly respond? Thanks!!
Svara på kommentar


Leppert on den 27 mars 2017 04:22
An intriguing discussion is worth comment. I do think that you should write more on this subject, it may not be a taboo subject but typically people do not discuss these subjects. To the next! All the best!!
Svara på kommentar


Gillon on den 7 april 2017 14:57
What's up it's me, I am also visiting this web page on a regular basis, this site is really good and the visitors are truly sharing fastidious thoughts.
Svara på kommentar


Billington on den 9 april 2017 11:05
I pay a quick visit every day a few blogs and sites to read articles or reviews, except this blog gives feature based writing.
Svara på kommentar


Terry on den 1 maj 2017 20:22
With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive content I've either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help prevent content from being stolen? I'd certainly appreciate it.
Svara på kommentar


Ainslie on den 20 maj 2017 18:00
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!
Svara på kommentar


Balfe on den 26 maj 2017 01:45
I blog frequently and I seriously thank you for your content. This article has really peaked my interest. I will book mark your site and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed too.
Svara på kommentar


Bigelow on den 1 juni 2017 01:00
It's enormous that you are getting ideas from this post as well as from our discussion made here.
Svara på kommentar


Shuman on den 4 juni 2017 17:14
What's up colleagues, its enormous article about tutoringand completely explained, keep it up all the time.
Svara på kommentar


När det går trögt... on den 25 september 2017 17:40
It's actually a nice and useful piece of information. I'm satisfied that you shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint